Επιλύθηκε οριστικά μετά από προσπάθεια ετών, η υδροδότηση του οικισμού Στίβος του δήμου Βόλβης με το νέο υδρευτικό δίκτυο που ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑΒ

Άφθονο πόσιμο νερό τρέχει από τις βρύσες του οικισμού Στίβος έπειτα από την ολοκλήρωση των έργων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ).

Οι κάτοικοι εδώ και χρόνια έπιναν εμφιαλωμένα, καθώς το νερό της υδροδότησης ήταν ακατάλληλο προς πόση λόγω αυξημένων συγκεντρώσεων νιτρικών.

Η αρχή έγινε της επίλυσης του έως τότε… άλυτου προβλήματος, έγινε το 2017 όταν εντοπίστηκε γεώτρηση με πόσιμο νερό και άρχισαν οι διαδικασίες ώστε να γίνει η υδροδότηση του οικισμού από το νέο αντλιοστάσιο.

Το έργο της υδροδότησης, περιελάμβανε την αντικατάσταση όλου του παλιού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με νέο σύγχρονο, στο μοναδικό αντλιοστάσιο του οικισμού που διαθέτει ποιοτικά κατάλληλο νερό, την κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου με αγωγό πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς από το αντλιοστάσιο έως τη δεξαμενή, καθώς και την κατασκευή φρεατίων εκτόνωσης κατά μήκος του νέου δικτύου. Ο προϋπολογισμός του έφτασε τα 390.000 ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2».

Η ΔΕΥΑΒ με αγώνα δρόμου από τον περασμένο Οκτώβριο όταν υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο, κατάφερε να το ολοκληρώσει σε σύντομο χρόνο, με τα αποτελέσματα των αναλύσεων από διαπιστευμένο εργαστήριο να πιστοποιούν ότι το νερό του Στίβου είναι κατάλληλο για κατανάλωση, άρα αίρεται η απαγόρευση πόσης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, «μετά από τον Στίβο και σε λίγες μέρες με την ολοκλήρωση των έργων της αντίστοιχης υδροδότησης με πόσιμο νερό του Νικομηδινού, φέρνουμε σε πέρας έναν μεγάλο στόχο: την επίλυση όλων των προβλημάτων ύδρευσης. Το άφθονο και πόσιμο νερό παντού σε όλο τον δήμο Βόλβης δεν ήταν  δεδομένο. Ωστόσο αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και με τάχιστες διαδικασίες, η ΔΕΥΑΒ κατόρθωσε να παραδώσει ένα ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας».

ΣΤΙΒΟΣ 14.09.2023 ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ (Αρχείο pdf)

 

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad