Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και η Δ.Ε.Υ.Α. Βόλβης την Τέταρτη 13 Απριλίου 2022 στις 12.00 μ.μ. συνδιοργανώνουν περιφερειακή συνάντηση για το σοβαρότατο θέμα του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (περιοχή Αμφιθέατρο). Θέμα συζήτησης «Ενεργειακό Κόστος, ή διαχείριση του, και ή βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α.».

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδος, (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης, καθώς και Πρόεδροι και Γενικοί διευθυντές δεκατεσσάρων (14) Δ.Ε.Υ.Α. (περίπου 25 άτομα) από όλη την κεντρική Μακεδονία.

Στόχος της συνάντησης είναι να αναδειχθεί το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. το οποίο με τις υπάρχουσες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, πλέον καθίσταται μη διαχειρίσιμο και πλέον απειλεί τη βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η κρισιμότητα της συνάντησης των ΔΕΥΑ στο Σταυρό του Δήμου Βόλβης είναι ιδιαίτερης σημασία καθώς θα πρέπει να συζητηθούν τα τεκτενόμενα και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Πρόσφατα ενώ υπήρξε υπόσχεση της κυβέρνησης για την στήριξη των ΔΕΥΑ και των Δήμων, η κυβέρνηση παρέπεμψε τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ …στο μέλλον.

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι επιλέχτηκε η ΔΕΥΑ Βόλβης για να φιλοξενήσει την περιφερειακή αυτή συνέλευση Κεντρικής Μακεδονίας.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad