Η ΔΕΥΑΒ και ο Δήμος Βόλβης τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν την ένταξη τριών (3) μεγάλων έργων ύδρευσης στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Η σύμβαση για το πρώτο έργο υπογράφηκε την Τετάρτη 16/02/2022 από τον Δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Χρήστο Γκολιδάκη και τον ανάδοχο του έργου, στο Δημοτικό κατάστημα της Νέας Μαδύτου. Παρόντες στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης του έργου, εκτός από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΕ Νέας Μαδύτου Νίκος Πανταζίδης, Βλαδίμηρος Όχουνος και Νικήτας Κροστάλης καθώς και οι πρόεδροι Απολλωνίας Δημήτρης Χαρπουζάνης, Μοδίου Αθανάσιος Κωστούδης και τα μέλη των συμβουλίων τους .

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση επί των στοιχείων των έργων και ο ανάδοχος στην τοποθέτηση του δεσμεύτηκε ότι η κατασκευή του έργου πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο προσεχές διάστημα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης σύντομα θα υπογράφουν οι συμβάσεις και των άλλων δύο (2) μεγάλων έργων ύδρευσης που αφορούν τους οικισμούς του  Νικομηδινού και του Στίβος.

Σχετικά στοιχεία με το έργο της ΔΕ Μαδυτου 

Τίτλος έργου:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ, ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ» Προϋπολογισμός έργου (χωρίς Φ.Π.Α): 1.530.000,00€ συν δαπάνη αρχαιολογικών εργασιών με κόστος που ανέρχεται στα 70.000,00€

Περιγραφή εργασιών υποέργου ΔΕ Μαδυτου

Το υπόψη υποέργο αφορά στην κατασκευή:

Α1) Εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού εκ του νέου αντλιοστασίου Μοδίου με σωλήνα HDPE τρίτης γενεάς d110 PN16 σε μήκος περίπου 2520 μ. που ξεκινάει από μία νέα Γεώτρηση η οποία θα κατασκευαστεί πλησίον του οικισμού Μοδίου και βορειοδυτικά αυτού, έως την Υφιστάμενη Δεξαμενή του οικισμού Μοδίου.

Α2) Ο οικίσκος εγκατάστασης του εξοπλισμού και η γεώτρηση θα είναι νέοι. Η σωλήνωση της γεώτρησης θα κατασκευαστεί με σωλήνες 8″.

Β1) Εξωτερικού Υδραγωγείου και τριών εξωτερικών αγωγών ύδρευσης στην Κοκκαλού.

Ο ένας αποτελεί καταθλιπτικό αγωγό από την υδραυλική μελέτη του καταθλιπτικού αγωγού προς τη νέα Δεξαμενή Κοκκαλούς έχουμε σωλήνα HDPE τρίτης γενεάς d140 PN16 σε μήκος περίπου 1988 μ. και d110 PN16 σε μήκος περίπου 188 μ., που οδεύει από την Υφιστάμενη Γεώτρηση βορειοανατολικά του οικισμού της Κοκκαλούς προς τη Νέα προτεινόμενη Δεξαμενή της Κοκκαλούς που κατασκευάζεται για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών και αναγκών πυρόσβεσης των οικισμών Απολλωνίας και Κοκκαλούς. Ο δεύτερος είναι βαρυτικός αγωγός μεταφοράς νερού, ο οποίος κατευθύνεται από την Νέα Δεξαμενή του οικισμού Κοκκαλούς προς τη θέση σύνδεσης του με υφιστάμενο αγωγό του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Απολλωνίας.

Τέλος κατασκευάζεται ένας ακόμη βαρυτικός αγωγός που ξεκινάει και αυτός από την Νέα Δεξαμενή οικισμού Κοκκαλούς μέχρι τη θέση σύνδεσης του σε υφιστάμενο φρεάτιο, κατάντη της Υφιστάμενης Δεξαμενής Κοκκαλούς.

Β2) αντικείμενο αυτού του υποέργου αποτελεί η μεταφορά νερού από την Υφιστάμενη Γεώτρηση βορειοανατολικά του οικισμού Κοκκαλούς, μέσω καταθλιπτικού αγωγού, στην Νέα διθάλαμη Δεξαμενή του οικισμού Κοκκαλούς, συνολικής επιφάνειας 168.619m (συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος του βανοστασίου της Δεξαμενής) και συνολικής χωρητικότητας περίπου 300,00μ3. Από αυτή  την Νέα Δεξαμενή που κατασκευάζεται νοτιοδυτικά του οικισμού Κοκκαλούς, θα εκκινούν οι άλλοι δύο βαρυτικοί αγωγοί, μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται η υδροδότηση των οικισμών Απολλωνίας και Κοκκαλούς, αντιστοίχως. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του καταθλιπτικού αγωγού από την υφιστάμενη γεώτρηση μέχρι τη νέα Δεξαμενή, καθορίστηκαν για μέγιστη ημερήσια παροχή σχεδιασμού 40ετίας, (με βάση το συνολικό εκτιμώμενο μελλοντικό πληθυσμό των οικισμών Κοκκαλούς και Απολλωνίας) ενώ τα χαρακτηριστικά των δύο βαρυτικών αγωγών προσδιορίστηκαν για μέγιστη ωριαία παροχή σχεδιασμού 40ετίας.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad