Ένα από τα πρώτα προβλήματα που συναντήσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης ήταν η ακαταλληλότητα και η μη επάρκεια του πόσιμου νερού σε πολλές περιοχές του Δήμου μας . Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο παρά την οικονομική δυσπραγία της δημοτικής επιχείρησης, έπρεπε να λυθεί.

Συγκεντρώσαμε τις προβληματικές περιοχές και ξεκινήσαμε την αναζήτηση λύσεων για αυτά τα σοβαρά προβλήματα. Αρωγός σε αυτήν μας την προσπάθεια ήταν και είναι ο Δήμαρχος μας ο Δήμαρχος Βόλβης ο Διαμαντής Λιαμας, ο οποίος μετά από πιέσεις και συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, η οποία χρηματοδότηση ναι μεν δεν επαρκεί για την επίλυση όλων των προβλημάτων, αρκούσε όμως για να ξεκινήσουμε.

Ξεκινήσαμε τις στοχευμένες δράσεις αποκατάστασης του πόσιμου νερού από την Μεγάλη Βόλβη. Η Μεγάλη Βόλβη είναι ένας μικρός οικισμός της δημοτικής ενότητας Ρεντίνας, ένας οικισμός ο οποίος είχε σοβαρό πρόβλημα ακαταλληλότητας πόσιμου νερού. Οι συνδημότες μας, κάτοικοι της Μεγάλης Βόλβης, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έπιναν νερό από το δίκτυο ύδρευσης και αυτό γινότανε γιατί με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΒ είχε απαγορεύσει την πόση του νερού μιας και στις τακτικές αναλύσεις που γίνονται βρέθηκαν απαγορευτικές ποσότητες αρσενικού!

Αυτό που κάναμε εμείς είναι να αναζητήσουμε τις γεωτρήσεις που υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή να τις ενεργοποιήσουμε και να πάρουμε δείγματα για εξέταση. Σε μια από αυτές τις γεωτρήσεις βρέθηκε ότι υπήρχε κατάλληλο νερό αλλά οι ποσότητες που αντλούσε δεν επαρκούσαν. Κατευθείαν συντηρήσαμε την γεώτρηση, διορθώσαμε τις σωληνώσεις της γεώτρησης, αλλάξαμε όλο τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και καταφέραμε να πάρουμε καλό και επαρκές νερό. Ως εκ τούτου από τις αρχές του 2020 το δίκτυο ύδρευσης της Μεγάλης Βόλβης έχει καλό νερό .

Η προηγούμενη παρέμβαση που σας ανέφερα ήταν η πρώτη που κάναμε και στην συνέχεια θα σας αναφέρω την ποιο πρόσφατη παρέμβαση η οποία έγινε στην ίδια δημοτική ενότητα στον οικισμό της Μικρής Βόλβης .

Τα χωριά της Βόλβης (Μικρή Βόλβη, Βαμβακιά, Ρεντίνα και το στρατόπεδο της Ρεντίνας) μέχρι πριν μια εβδομάδα υδροδοτούνται από μια παλιά γεώτρηση με πάρα πολλά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά , αλλά και το δαιδαλώδες δίκτυο ύδρευσης είχαν σαν αποτέλεσμα το νερό του δικτύου όλων αυτών των οικισμών να μην επαρκεί. Πρόσφατα και αφού τελείωσαν οι διαδικασίες αδειοδότησης και ανάθεσης του έργου, ανοίξαμε νέα υδρευτική γεώτρηση στην Μικρή Βόλβη η οποία μας έδωσε πολύ νερό και καλό νερό ( σας επισυνάπτω τα αποτελέσματα των των δύο εξετάσεων του νερού της Νέας γεώτρησης αμέσως μετά την διάνοιξη της και πρόσφατα αφού συνδέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης), οπότε πλέον και η Μικρή Βόλβη έχει πολύ νερό και καλό νερό.

Με την λειτουργία της Νέας υδρευτικής γεώτρησης στην Μικρή Βόλβη επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα της επάρκειας του νερού σε αυτόν τον οικισμό και βελτιώθηκε κατά πολύ μεγάλο βαθμό η υδρευτική επάρκεια στους άλλους τρεις οικισμούς που υδροδοτούνταν από την κοινή παλιά γεώτρηση.

Σύντομα, με τις τελευταίες εργασίες που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε για την ενίσχυση σε πόσιμο νερό των δυο υδατοδεξαμενών της Βαμβακιάς και της Ρεντίνας, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης αυτών των οικισμών.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΔΕΥΑ Βόλβης
Ο Πρόεδρος
Γκολιδακης Χρήστος

Συνημμένα αρχεία: 

Αποτελέσματα πρόσφατου δειγματοληπτικού ελέγχου από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού της Μικρης Βόλβης

Αποτελέσματα ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΝΗΣ – ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΒΗ

 

 

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Γράψτε σχόλιο