Την Τετάρτη 27/01/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Ασπροβάλτας μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ κ. Γκολιδάκη Χρήστου και εκπροσώπων των ένοπλων δυνάμεων και της Δομής Μεταναστών Βαγιοχωρίου.

Συγκεκριμένα στην συνάντηση παρευρέθηκαν:

  • Γκολιδάκης Χρήστος: Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ
  • Τσιουμάνης Χρήστος: Αντ/ρχης Μηχανικού Προιστάμενος Τεχν. Υπηρεσ Γ.Σωματ.
  • Παπαβασιλείου Βασίλειος: Αντ/ρχης Μηχανικού Δ/ντης 737 Δ/νση Στρ. έργων
  • Σαλπιγγίδης Νικόλαος: Αντ/ρχης Πυροβολικού
  • Συρρής Κων/νος: Αντ/ρχης Πεζικού
  • Τσαούσης Γεώργιος: Διοικητής Δομής Βαγιοχωρίου
  • Λεμονίδου Αλεξάνδρα: Yπάλληλος ΔΕΥΑΒ για την τήρηση των πρακτικών

Θέμα συζήτησης η επίλυση των θεμάτων δικαιοδοσίας της γεώτρησης Βαγιοχωρίου και του φίλτρου απομάκρυνσης φθορίου, προκειμένου να μπορέσει η ΔΕΥΑΒ να επέμβει και να συντηρήσει το φίλτρο, να αποκαταστήσει τα προβλήματα και να καταστεί και πάλι λειτουργικό ώστε να τροφοδοτηθεί και πάλι τόσο ο οικισμός Βαγιοχωρίου όσο και η δομή μεταναστών με πόσιμο νερό, κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν φίλτρο και γεώτρηση να παραδοθούν στην ΔΕΥΑΒ, η οποία είναι και ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την λειτουργία τους. Οι εκπρόσωποι των ένοπλων δυνάμεων υποσχέθηκαν να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε γεώτρηση και φίλτρο να περάσουν στην δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΒ και οι εγκαταστάσεις στην δομή. Δεσμεύτηκαν να αποστείλουν άμεσα έγγραφα στο Υπουργείο Αμύνης και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την παράδοση των ανωτέρω.

Τέλος συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στο Βαγιοχώρι, παρουσία του εργολάβου κατασκευής του φίλτρου αλλά και συνεργάτη της ΔΕΥΑΒ, ο οποίος έχει ήδη επισκεφτεί τον χώρο και έχει καταγράψει τα προβλήματα, προκειμένου να γίνει επιτόπια αυτοψία και να προσδιοριστούν όλα τα απαραίτητα ώστε μόλις περάσει το φίλτρο στην ΔΕΥΑΒ να μπορεί να προβεί άμεσα στην αποκατάστασή του.

Η ασφαλής υδροδότηση με επαρκές υγιεινό πόσιμο νερό όλων των οικισμών του Δήμου Βόλβης είναι αφενός υποχρέωσή μας, αφετέρου καθημερινή έννοια, προσπάθεια και αγωνία μας. Προς το πνεύμα αυτό κινούμαστε διαρκώς ψάχνοντας λύσεις και χρησιμοποιώντας χρηματοδοτήσεις για ανόρυξη γεωτρήσεων, φίλτρων καθαρισμού νερού από επιβλαβείς παραμέτρους. Δεσμευόμαστε για την αποκατάσταση όλων των παρεκτροπών και την υδροδότηση όλων των οικισμών με νερό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

 

 

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Γράψτε σχόλιο