Η οικονομική ρευστότητα της ΔΕΥΑ Βόλβης απειλείται από την μη πληρωμή των λογαριασμών από τους κακοπληρωτές Δημότες, που πλέον τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα για την επιχείρηση, απειλώντας την λειτουργία της.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Χρήστος Γκολιδάκης, μίλησε με συντάκτες του volvipress.gr. Στην συζήτηση ο πρόεδρος τόνισε κυρίως την άμεση ανάγκη βελτίωσης της οικονομικής ρευστότητας της Δημοτικής Επιχείρησης. Μεταφέρουμε παρακάτω μερικά από τα λεγόμενα του:

«Τα  χρέη των προηγούμενων χρήσεων που κληρονομήσαμε ξεπερνούν τα 3.500.000€ εκ των οποίων περίπου τα  2.000.000€ είναι χρέος προς την ΔΕΗ (χρέος το οποίο έχει ρυθμιστεί) και 1.500.000€ προς συνεργάτες και προμηθευτές εκ των οποίων τα περισσότερα είναι άμεσα απαιτητά!.

«Κάθε μήνα η ΔΕΥΑΒ πληρώνει πάνω από 100.000 € στην ΔΕΗ για την τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας των 70 αντλιοστασίων που έχουμε (τα οποία αντλιοστάσια είναι πολύ ενεργοβόρα και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε και να τα εκσυγχρονίσουμε). Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας το οποίο αν συνεχιστεί οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε  διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια ύδρευσης, και αυτό σημαίνει διακοπή υδροδότησης  σε ολόκληρες περιοχές του δήμου μας

«Η Επιχείρηση, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις, της με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρά στους καθαρισμούς υδατοδεξαμενών και στις επισκευές των δικτύων ύδρευσης σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες.»

«Για τις περιοχές που έχουν απαρχαιωμένο δίκτυο είναι στα προσεχή μας σχέδια η αντικατάσταση τους, κάτι το οποίο θα γίνει μέσω προγραμμάτων όπως ο Φιλόδημος και ΕΣΠΑ, καθώς τα κονδύλια που απαιτούνται είναι τεράστια.
Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι δεν είναι εφικτό, όλα τα έργα να γίνουν όλα μαζί και άμεσα.»

«Απαιτούνται χρήματα τα οποία η ΔΕΥΑΒ δεν διαθέτει καθώς η μη πληρωμή των λογαριασμών από τους καταναλωτές, οδήγησε την επιχείρηση στο να έχει αυτή την στιγμή ανείσπρακτα χρέη  καταναλωτών που αγγίζουν τα 5.000.000€. Και αυτό γιατί απλά υπάρχουν καταναλωτές κακοπληρωτές οι οποίοι δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους προς την ΔΕΥΑΒ.
Φυσικά δεν μιλάμε για ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν αδυναμία πληρωμής αλλά γι αυτούς που μπορούν και για διάφορους λόγους έτσι απλά δεν πληρώνουν.»

Και συνεχίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Χρήστος Γκολιδάκης

«Συγκλήθηκε συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου στο οποίο αποφασίστηκε για την λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος της ΔΕΥΑΒ να παρθούν ορισμένα μέτρα»

«Το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε είναι να προχωρήσουμε σε διακοπές υδροδότησης των οικογενειών που δεν πληρώνουν (υπάρχουν πάνω από 1300 οικογένειες οι οποίες οφείλουν από 500 έως 10.000€ έκαστος που στο σύνολο τους είναι πάρα πολλά χρήματα, περισσότερα από 1.300.000€! )
Οι διακοπές υδροδότησης θα γίνουν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΒ και θα σταλούν προσωπικές επιστολές με διορία πληρωμής  σε όσους χρωστάνε από 500€ και πάνω .»

«Το δεύτερο μέτρο που αποφασίστηκε είναι να εκδώσουμε νέα ρύθμιση οφειλών, έτσι ώστε αυτοί που θα έρθουν να πληρώσουν να έχουν την δυνατότητα είτε να απαλλαγούν από τις προσαυξήσεις είτε να πληρώσουν σε δόσεις.
Παράλληλα εξετάζουμε με τους νομικούς μας, την εφαρμογή ενός μέτρου, σύμφωνα με το οποίο οι συνεπείς καταναλωτές, να μπορούν να απολαμβάνουν μία έκπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής.»

Στην συζήτηση τονίστηκε επίσης ότι πλέον οι λογαριασμοί ύδρευσης αποστέλλονται στα σπίτια των καταναλωτών σε περιοχές που υπάρχει δυνατότητα ταχυδρόμησης τους μέσω των ΕΛΤΑ. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΒ. Δύο μέτρα τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να λαμβάνουν τους λογαριασμούς τους και να πληρώνουν εύκολα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Γράψτε σχόλιο