Συνδημότες μου κάτοικοι και παραθεριστές του Δήμου Βόλβης σας ζητώ να σταματήσετε άμεσα την αλόγιστη κατανάλωση νερού. 
 
Φέτος για πρώτη φορά έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό οι ποσότητες νερού στις πηγές και στις γεωτρήσεις μας.
 
Το καλοκαίρι ακόμα δεν ξεκίνησε και η επάρκεια νερού σε πόλους οικισμούς έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, κάτι που από μόνο του είναι αρκετό για να δείξει ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά μας.
 
Ζητώ λελογισμένη χρήση του νερού και την  συμπαράσταση από τους πολίτες σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. 
 
Θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Πρέπει να περιοριστούν τα ποτίσματα γιατί κάποιοι ποτίζοντας κήπους  αφήνουν συμπολίτες μας χωρίς νερό 
 
Φέτος για πρώτη φορά δεν επαρκεί το νερό των πηγών της Αρέθουσας για να καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες του οικισμού και έτσι αναγκαστήκαμε να ενεργοποιήσουμε την δεύτερη δεξαμενή και την γεώτρηση που την τροφοδοτεί. 
Φέτος για πρώτη φορά στην Ν. Μάδυτο, στον Σταυρό και στα Βρασνά από τον  Ιούνιο μήνα, δεν φτάνει το νερό! 
Τα ίδια στην Μικροκωμη, το Νικομηδινό, το ίδιο συμβαίνει και στην Ανοιξιά. 
 
Παρατηρούμε όμως στις ίδιες αυτές περιοχές να γίνεται αλόγιστη χρήση του νερού, να τρέχουν οι ποτίστρες και τα μπαστούνια. Να πλένουν όλη την ημέρα τους δρόμους τα αυτοκίνητα και τα μπαλκόνια. Άλλοι αφήνουν ανοιχτά τα λάστιχα από το δίκτυο ύδρευσης και ποτίζουν δέντρα. 
Αυτά πρέπει να σταματήσουν τώρα . 
 
Επειδή τα δύσκολα έπονται, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες μας για το επόμενο διάστημα, να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού για πλύσιμο αυλών, μπαλκονιών και αυτοκινήτων, για πότισμα κήπων και η κατανάλωση του νερού να γίνεται για αμιγώς υδρευτικούς σκοπούς και πρωτίστως για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών, ώστε να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση και να αποφευχθούν προγραμματισμένες διακοπές νερού, που θα έχουν ως στόχο την εξασφάλιση αποθέματος νερού στις δεξαμενές για έκτακτες ανάγκες.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστώ στην κατανόησή σας.
 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης Χρήστος Γκολιδάκης
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad