Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος και αρχίζουν τα έργα για την κατασκευή του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου σε Σταυρό και Νέα Βρασνά

Αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Νέων Βρασνών, έπειτα και από την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ) του δήμου Βολβης ως Κύριο του Έργου,  την Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) ως Αναθέτοντα Φορέα και Δικαιούχο της Πράξης και την ανάδοχο κοινοπραξία «Κ/Ξ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε.» με πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο τον κ. Σπύρο Κολοβό.

Το έργο: «Κατασκευή και λειτουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών», που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», είναι συνολικού προϋπολογισμού 10.515.200 ευρώ (8.480.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%). Το έργο ξεκινάει άμεσα. Ήδη έχει προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου και αναμένει τον ορισμό του υπεύθυνου αρχαιολόγου για να ξεκινήσει τις ανασκαφές.

Αποτελεί το τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση και λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Σταυρού και Νέων Βρασνών του δήμου Βόλβηςκαθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο με την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης συνολικού μήκους περίπου 55 χιλιομέτρων, καθώς και 6 αντλιοστασίων στους οικισμούς Σταυρού και Νέων Βρασνώνσυνολικού προϋπολογισμού 14.500.000 ευρώ.

Οι εργασίες για την κατασκευή του βιολογικού σταθμού, αρχίζουν στη θέση των Νέων Βρασνών «Μάλαμα Πηγάδι», έναντι της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες, ενώ θα ακολουθήσει εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία. Έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται και διετής κανονική λειτουργία, μετά το πέρας της δοκιμαστικής.

Στο διάστημα αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να κατασκευαστούν και τα φρεάτια των ατομικών συνδέσεων για τα ακίνητα που θα συνδεθούν.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad