Κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Βόλβης (ΔΕΥΑΒ), επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 τον οικισμό Μικροκώμης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ζητήματος της υδροδότησης, που προέκυψε πριν λίγο χρονικό διάστημα, με τον εντοπισμό τιμών ουρανίου άνω του επιτρεπτού ορίου, σε δειγματοληπτικές μετρήσεις, καθιστώντας απαγορευτική προς κατανάλωση τη χρήση νερού.

Έπειτα από αίτημα της  ΔΕΥΑΒ, η εταιρεία CocaCola Τρία Έψιλον, παραχώρησε συνολικά 2.520 μπουκάλια του 1,5 λίτρου εμφιαλωμένου νερού, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των 50 μόνιμων κατοίκων της Μικροκώμης σε πόσιμο νερό για τον επόμενο μήνα. Τα μπουκάλια μοιράστηκαν στους κατοίκους, οι οποίοι και μέσω της ΔΕΥΑΒ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Coca-Cola Τρία Έψιλον για την κοινωνική προσφορά της.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΒ, για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης για την υδροδότηση της Μικροκώμης με πόσιμο νερό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Χρήστος Γκολιδάκης, ήδη έχουν ενεργοποιηθεί παλαιότερες γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και έχουν αποσταλεί δείγματα νερού στα ειδικά εργαστήρια, για την πιστοποίηση της ποιότητα του.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της υδροδότησης, πρόκειται να εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις, ακόμα και η μεταφορά νερού, όπως έγινε και στην περίπτωση της Νυμφόπτερας, όπου κι εκεί είχε εντοπιστεί ουράνιο πριν ένα χρόνο, αλλά πλέον το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χάρις στις ενέργειες του δήμου Βόλβης.

Ο κ. Γκολιδάκης διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι η ΔΕΥΑΒ, συνεχίζει να διενεργεί τακτικά δειγματοληπτικές μετρήσεις σε όλο τον δήμο και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν διαφοροποίηση της ποιότητας του πόσιμου νερού σε οποιαδήποτε περιοχή.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Γράψτε σχόλιο