Την Τετάρτη 26/01/2022 στο δημαρχείο στον Προφήτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με κύριο θέμα την ενημέρωση των αιρετών της δημοτικής ενότητας Εγνατίας από τον πρόεδρο του Δ.Σ τον κ. Χρήστο Γκολιδάκη και από την πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Βόλβης κα. Μαριάνθη Δεσλή .

Στην σύσκεψη πέραν του κ. Γκολιδάκη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Δαγκλή, ο Δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σιάγκας, η Πρόεδρος της τριμελής επιτροπής ΔΕΥΑΒ και μέλος Τοπικού συμβουλίου Σχολαρίου  κ.α Μαριάνθη Δέσλη, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Προφήτη κ. Πασχάλης Ρογκότης, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σχολαρίου κ. Στράτος Μπογδάνος, τα μέλη τοπικών Κοινοτήτων κ. Απόστολος Λιάκος, κ. Πέτρος Μόσχου, κ. Δημήτρης Σαμαράς, κ. Πασχάλης Δεληβασίλης, κ. Αλκιβιάδης Ρετζεπης, κ. Γιώργος Κόκοτας, και κ. Παναγιώτης Κέλαρος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη αφορούσαν κατά κύριο λόγο την ενημέρωση των παρευρισκόμενων για την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΒ. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, οι αλλαγές που επιφέρει, οι δυνατότητες που δίνει η νέα ρύθμιση οφειλών που είναι ενεργή αυτό το χρονικό διάστημα και η επικείμενη έναρξη των αναγκαστικών διακοπών υδροδότησης στους καταναλωτές που έχουν σε εκκρεμότητα μεγάλες οφειλές.

Η αναγκαστική διακοπή αφορά τους καταναλωτές που έχουν απλήρωτους άνω των 6 λογαριασμών, ή ποσό άνω των 500 ευρώ πέραν του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Δημοτική ενότητα Εγνατίας την τελευταία διετία και για αυτά που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν προσεχώς. 

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης από τον κ. Γκολιδάκη και την κα. Δεσλή, ακολούθησε αναλυτική συζήτηση επί των τρεχόντων θεμάτων που υποβλήθηκαν από τους παρόντες αιρετούς, σχετικά με τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το κύριο συμπέρασμα που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, ήταν η ανάγκη τω αιρετών για σωστή ενημέρωση, την οποία πρέπει να μεταφέρουν στους συντοπίτες τους σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές ενότητες, ώστε, όσοι μπορούν και δικαιούνται, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις που επιφέρει η Νέα Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΥΑΒ.

Για τον παραπάνω λόγο θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις από την ΔΕΥΑΒ και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ώστε να ενημερωθούν όλοι για τις σημαντικές αλλαγές που αφορούν το νέο διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο, την νέα χαμηλή τιμή χρέωσης στο κτηνοτροφικό τιμολόγιο ύδρευσης κλπ.

Το σημαντικότερο όμως θέμα για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν οι συνδημότες μας, είναι η ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης οφειλών, που τους δίνει την δυνατότητα να διακανονίσουν το χρέος τους σε πολλές μικρές δόσεις, το οποίο θα τους δώσει μία ανάσα τώρα που όλα τα νοικοκυριά βάλλονται λόγο των αυξήσεων της ενέργειας και αποφεύγεται ο κίνδυνος της αποστολής χρεών στην εφορία, ή της διακοπής υδροδότησης.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad