“ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ”
“ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ”

Τις τελευταίες μέρες στον Άνω Σταυρό παρατηρείται το φαινόμενο της μη επάρκειας  του νερού  κυρίως στα σπίτια τα οποία βρίσκονται στα υψηλότερα τμήματα του οικισμού.

Η ΔΕΥΑΒ μετά από έρευνα που έκανε ανακάλυψε ότι έχει μειωθεί σημαντικά η ποσότητα του νερού στην μία από τις δύο γεωτρήσεις του οικισμού με αποτέλεσμα το αντλούμενο νερό να μην επαρκεί. Λόγω των πολλαπλών προβλημάτων με την υδροδότηση  του Άνω Σταυρού που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, το χειμώνα είχε  προβλεφθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια δυσμενή κατάσταση και αυξήσαμε κατά πολύ τις ποσότητες νερού που συλλέγονται από τις πηγές Κρυονερίου, επισκεύαζοντας με εξειδικευμένο συνεργείο τα σημεία σύλληψης και συγκέντρωσης του νερού των πηγών. Παρόλα αυτά και επειδή προβλέπεται ότι τις επόμενες μέρες που θα αυξηθεί ο πληθυσμός και η ζήτηση, το πρόβλημα της μη επάρκειας νερού του οικισμού  του  Άνω Σταυρού θα επεκταθεί και σε άλλες οικίες, η ΔΕΥΑΒ έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες οι οποίες θα γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες και οι οποίες  θεωρούμε ότι θα βελτιώσουν την υδρευτική κατάσταση του χωριού.

Η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας .Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πιο χαμηλά με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις και οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν .
Τονίζεται ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Β. παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!!

Η άρδευση καλλιεργειών, το πότισμα δένδρων ή κηπευτικών, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κ.λ.π., στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι αυτονόητο, ότι όλοι σαν καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία.

Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους, ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες.
Παρακαλούμε λοιπόν τους κατοίκους να μη προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής 13.00μμ – 21.00μμ.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους καταναλωτές, η Δ.Ε.Υ.Α.Β. θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα.

Μείωση της αντλητικής ικανότητας των υδρευτικών γεωτρήσεων υπάρχει, πέρα από τον Άνω Σταυρό, στη Μ. Βόλβη,  στην Νέα Απολλωνία και σε άλλους οικισμούς του Δήμου μας.

Η ευθύνη στην διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας, με τίποτα μην θεωρείτε την επάρκεια του νερού δεδομένη !!

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζοντας τη σπατάλη «σαν να μην τρέχει τίποτα», τότε πολύ σύντομα όντως «δεν θα τρέχει τίποτα» (Βίντεο)

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Γράψτε σχόλιο