Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής για τις αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί για ίδρυση και λειτουργία μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14/11/2021.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ένα μέρος από μια σειρά αντιδράσεις που έχουν προγραμματίσει να κάνουν οι κάτοικοι και οι φορείς αυτού του οικισμού, μιας και για άλλη μια φορά η πολιτεία μη μπορώντας να καταλάβει την θέληση των κατοίκων αλλά και την προστιθέμενη τουριστική και πολιτιστική αξία που έχει η γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα αρχαία Στάγειρα, αδειοδότησε μαζικά επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας, επιχειρήσεις οι οποίες δεν ταιριάζουν με το τουριστικό προφίλ της περιοχής, αντιθέτως με αυτό θα προκαλέσουν ζημία στην όλο και αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ολυμπιάδας ο Γιάννης ο Πετράκης, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αριστοτέλη, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής λύσης.

Τον Δήμο Βόλβης εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης κ. Γκολιδάκης Χρήστος,  ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε, πέραν των υπολοίπων, ότι ο δήμαρχος Βόλβης και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο Βόλβης στηρίζει τους κατοίκους της Ολυμπιάδας σε αυτόν τον καινούριο και δίκαιο αγώνα τους. Με ομόφωνη σχετική απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος Βόλβης τάσσεται ενάντια στην απόφαση της πολιτείας για παραχώρηση αδειοδοτήσεων λειτουργίας μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή μας και υπέρ του  δικαίου αγώνα των κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής .

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν έως ότου οι κυβερνώντες καταλάβουν το λάθος τους και αποσύρουν αυτές τις αδειοδοτήσεις.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad