Το Σάββατο 22/01/2022 είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σ. Φάμελλο (πέρα από τα θέματα με τις ανεμογεννήτριες, την υλοτομία και την υποστελέχωση του δασαρχείου) το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες με το δυσβάσταχτο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες που προστέθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής και στην ΔΕΗ, το κόστος ενέργειας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική βιωσιμότητα της δημοτικής επιχείρησης η οποία πλέον κρίνεται αμφίβολη.

Στον κ. Φάμελλο δόθηκαν από τον συνεργάτη μας τον κ. Καπετανικόλα και τον γενικό διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Β. όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ο κ. Φάμελλος αφού διαπίστωσε την σοβαρότητα του προβλήματος, δεσμεύτηκε να θέση το θέμα υπόψιν του Υπουργού, να το καταθέσει στην βουλή και να ζητήσει την απαλλαγή των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης από την υποχρέωση καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και την μη μεταφορά του κόστους αυτού στους πολίτες.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad