Από την Τρίτη 18/08/2020 υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού στα τρία χωριά Φιλαδέλφιο, Ξηροπόταμο και Ανοιξιά.

Αυτά τα τρία χωριά υδροδοτούνται από δύο υδρευτικές γεώτρησης. Η μία από αυτές επισκευάστηκε πρόσφατα και αναβαθμίστε η λειτουργία της.

Τις τελευταίες δύο μέρες παρουσιάστηκε πρόβλημα στην δεύτερη κύρια γεώτρηση. Το πρόβλημα με την δεύτερη κύρια γεώτρηση έχει να κάνει κυρίως με την πτώση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα και με την ακαταλληλότητα του αντλητικού συγκροτήματος που υπήρχε εντός της γεώτρησης .

Εχθές ελέγχθηκαν οι δύο υδρευτικές γεωτρήσεις και διαπιστώθηκε ότι η γεώτρηση η οποία αναβαθμίστηκε πρόσφατα, δούλευε αλλά λόγο της πτώσης της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα το νερό πλέον δεν επαρκούσε!

Η άλλη η κυρία γεώτρηση διαπιστώθηκε ότι δούλευε, αλλά δεν αντλούσε νερό, για τους λόγους που προαναφέραμε. Αφού διαπιστώθηκε ότι η κυρία γεώτρηση δεν λειτουργούσε σωστά, προχθές το απόγευμα βγήκε το αντλητικό συγκρότημα, ούτως ώστε να ελεγχθεί από τους μηχανολόγους και να αποφανθούν για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει.

Εχθές το πρωί το αντλητικό συγκρότημα στάλθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Θεσσαλονίκη όπου εξετάστηκε. Συγχρόνως εξετάστηκαν και τα στοιχεία της γεώτρησης και του δικτύου πλήρωσης της δεξαμενής. Αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να προμηθευτούμε νέο αντλητικό συγκρότημα κατάλληλο για την συγκεκριμένη γεώτρηση με το συγκεκριμένο δίκτυο και να παραληφθεί για τοποθέτηση, αφού πρώτα γίνει μια ειδική κατασκευή booster επάνω στην αντλία, η οποία κατασκευή θα βοηθήσει το αντλητικό συγκρότημα να δουλέψει σωστά σε μεγαλύτερο βάθος.  Έτσι θα ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να μας συμβεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα από την πτώση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, μιας και στην περιοχή συμβαίνει συχνά αυτό το φαινόμενο, κυρίως λόγω της υπεράντλησης των πολλών αρδευτικών γεωτρήσεων που βρίσκονται εκεί γύρω .

Σήμερα Πέμπτη 20/08/2020 το μεσημέρι, θα τοποθετηθεί το νέο αντλητικό συγκρότημα της κύριας υδρευτικής γεώτρησης και έτσι θα αποκατασταθεί η επάρκεια νερού των τριών οικισμών.

Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία που υπέστη. Κάναμε και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να αποκατασταθεί το συντομότερο η υδρευτική ικανότητα του δικτύου της συγκεκριμένης περιοχής.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Γράψτε σχόλιο